نویسنده : رباب مطیری استاد راهنما: رقیه گشتی
جهاد از عرصههای مهم اسلام است، که آیات و روایات مختلفی در این زمینه مطرح شده به طوری که جهاد در راه خدا محور و معیار بسیاری از کمالات انسانی و اسلامی قلمداد کرده است. جهاد بر زنان واجب نیست، اما به عنوان فردی از جامعه میتوانند به آموزش نظامی و رزمی بپردازند، تا خود را از دستبرد دشمن حفظ کنند. زنان صدر اسلام طبق شرایط خاص در میدانهای نبرد شرکت کرده و به فعالیتهای رزمی و غیر رزمی میپرداختند. حضرت زهرا (سلام الله علیها) به علت غصب خلافت از امام علی (علیه السلام)، سعی کردند با تدابیر گوناگون به دفاع از ولایت به پاخیزند. در عصر خلافت امام علی (علیه السلام)، زنان در جنگها حضور پیدا میکردند و هر کدام به فعالیتهایی دست میزدند؛ یکی از این نوع فعالیتها سرودن اشعار بوده، و مردان را به وسیلهی آن به مبارزه تشویق میکردند و قلب دشمن را به احزاز درمیآوردند. در زمان جنگ تحمیلی زنان با توجه به بیانات امام خمینی (رحمه الله علیه) مبنی بر اینکه چه مرد و چه زن میتوانند در این عرصه شرکت کنند، حضور خود را در این جنگ به نمایش گذاشتند. زنان عاشورایی توانستند با تدبری خاص، انقلابی را ایجاد کنند که مظلومیت امام حسین (علیه السلام) اثبات و حکومت بنیامیه را سرنگون گردانند. زنان ایرانی به تبعیت از بانوان اسلام توانستند حضور خود را در خیابانها و کوچهها نشان دهند، و خواستار سرنگونی حکومت بیدین شدند. در جامعه کنونی زنان با حضور در عرصههای مختلف نظامی و غیره، این آزادی را نشان دادند که اسلام هیچ گونه محدودیتهایی برای آنها قرار نداده بلکه با حفظ مبانی اسلام، میتوانند بهتر به چنین فعالیتهایی دست بزنند. اینک زنان دیگر جوامع اسلامی برای سرنگونی تروریستها و حکومت فاجر به فعالیتهای رزمی و مبارزاتی پرداختهاند تا به نوبهی خود جامعه را از دست مزدوران نجات دهند.
موضوع: "بدون موضوع"
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی درپی فاجعه مصیبت بار امروز در منا که در آن جمع کثیری از میهمانان الهی جان خود را از دست دادند با صدور پیامی ضمن ابراز همدردی با مصیبت دیدگان این حادثه اندهبار و تسلیت به بازماندگان آنان تأکید کردند: دولت سعودی موظف است مسئولیت سنگین خود را در این حادثه تلخ پذیرفته و به لوازم و قاعده ی حق و انصاف عمل کند، ضمن اینکه مدیریت غلط و اقدامات ناشایسته ای که عامل این فاجعه بوده است نیز نباید از نظر دور بماند.
ایشان همچنین در کشور سه روز عزای عمومی اعلام کردند
متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
فاجعهی مصیبتبار امروز در منا که در آن جمع کثیری از ضیوفالرحمان و مومنانِ مهاجر الیالله از کشورهای گوناگون، اندوهی بزرگ در جهان اسلام پدید آورده و عید آنان را عزا کرده است. در میهن عزیز ما نیز دهها خانواده که مشتاقانه در انتظار عزیزان حجگزار خود بودند، اکنون به عزای آنان نشستهاند. اینجانب با قلبی سرشار از غم و همدردی با مصیبتدیدگان، این حادثه اندوهبار را به روح مطهر حضرت رسول اعظم (صلی الله علیه و آله) و به ساحت مقدس ولی الله الاعظم حضرت صاحبالزمان (اروحنا فداه) که صاحبعزای اصلی است، و به همه بازماندگان و عزاداران در سراسر جهان اسلام به ویژه در ایران عزیز تسلیت عرض میکنم و رحمت خاصه خداوند غفور و رحیم و شکور را برای این میهمانان گرامیش و شفای عاجل آسیبدیدگان و مجروحان را از درگاه عطوفتش مسألت مینمایم و یادآور میشوم:
1. مسئولان نمایندگی اینجانب و سازمان حج تلاش طاقتفرسای خود در شناسایی جانباختگان و معالجه مجروحان و اعزام به کشور و خبررسانی سریع را که سراسر امروز بدان مشغول بودند همچنان ادامه دهند و همه کسانی که توانایی دارند به آنان کمک کنند.
2. هر گونه کمک ممکن را به حجاج دیگر کشورها نیز تعمیم دهند و حق برادری اسلامی را به انجام رسانند.
3. دولت سعودی موظف است مسئولیت سنگین خود را در این حادثهی تلخ پذیرفته و به لوازم آن به قاعدهی حق و انصاف عمل کند. مدیریت غلط و اقدامات ناشایسته که عامل این فاجعه بوده نباید از نظر دور بماند.
4. جانباختگان این حادثه انشاالله مشمول این کلام نورانی قرآناند که: «و من یخرج من بیته مهاجرا الی الله و رسوله ثم یدرکه الموت فقد وقع اجره علی الله» این برای بازماندگان، تسلای بزرگی است. آنان پس از طواف و سعی و پس از ساعات پربرکت عرفات و مشعر و در حال انجام مناسک حج به دیدار معبود شتافتهاند، و انشاالله مورد لطف و رحمت ویژه احدیتند. اینجانب با تسلیت دوباره به عزادارن، سه روز عزای عمومی در کشور اعلام میکنم.
والسلام علی عباد الله الصالحین
سید علی خامنهای
دوم مهر یکهزار و سیصد و نود و چهار
انتهای پیام/
عید قُربان (به عربی: عید الأضحی) روز دهم ماه قمری ذی الحجه، مصادف با عید قربان از گرامیترین عیدهای مسلمانان است که به یاد ابراهیم و فرزندش اسماعیل، توسط بسیاری از مسلمانان جشن گرفته میشود.
عید قربان که از جمله تعطیلات رسمی مسلمانان است، از یک تا چهار روز جشن گرفته میشود و در طی آن مردم با پوشیدن بهترین پوشاک خود، پس از انجام عبادات، به دید و بازدید و جشن و سرور میپردازند.
برگزار کردن مراسم قربانی در این عید بر همه افرادی که براساس فقه اسلامی قربانی نمودن واجب و الزامی است و مسلمانان در سراسر جهان در این روز، گوسفند، گاو یا شتری را قربانی کرده و گوشت آنرا بین همسایگان و مستمندان تقسیم میکنند.
حاجیان در این روز پس از به پایان رساندن مناسک حج، حیوانی را ذبح میکنند و پس از قربانی آنچه بر آنان در حال احرام، حرام شده بود - مانند نگاه کردن در آینه، گرفتن ناخن و شانه زدن مو -، حلال میگردد و با توجه به اینکه حج، یکی از عبادتهای بسیار مهم در اسلام است، توانایی به انجام رساندن آن نیز برای هر مسلمانی بسیار شادی آور است، در نتیجه، روزی که پس از انجام وظایف سنگین حج، به عنوان جایزه الهی و اتمام احرام پیش میآید را عید میدانند.
همچنین در روایتهای مکرری نقل شده که در روز عید قربان، قربانی کنید تا گرسنگان و بیچارگان نیز به خوراک برسند.
عید قربان ریشه در دوران قبل از تاریخ بشر دارد. انسانهای اولیه برای به دست آوردن ترحم خدایان دست به قربانی کردن حیوانات و انسانها میزدند.
در روایات مختلف دین اسلام آمدهاست که ابراهیم پیامبر در سن بالا دارای فرزندی شد که او را اسماعیل نام نهاد و برایش بسیار عزیز و گرامی بود. اما مدتها بعد، هنگامی که اسماعیل به سنین نوجوانی رسیده بود، فرمان الهی چندین بار در خواب به ابراهیم نارزل شد و بدون ذکر هیچ دلیلی به او دستور داده شد تا اسماعیل را قربانی کند.
او پس از کشمکشهای فراوان درونی، در نهایت با موافقت خالصانه فرزندش، به محل مورد نظر میروند و ابراهیم آماده سر بریدن فرزند محبوب خود میشود. اما به هنگام انجام قربانی اسماعیل خداوند که او را سربلند در امتحان مییابد، گوسفندی را برای انجام ذبح به نزد ابراهیم میفرستد.
این ایثار و عشق پیامبر به انجام فرمان خدا، فریضهای برای حجاج میگردد تا در این روز قربانی کنند و از این طریق برای یتیمان و تهیدستان خوراکی فراهم سازند. دراین روز همچنین مستحب است که نماز عید قربان برپا گردد. نماز عید قربان باید در فاصله زمانی طلوع آفتاب روز عید تا ظهر خوانده شود و شامل دو رکعت است.
کرپنها، همان روحانیان دین «مهر» بودهاند و به دلیل قربانی کردن «گاو» از سوی ایشان، واژهٔ «قربانی» نیز از همینان برگرفته شده البته برخی معتقدند بدلیل اینکه این عمل برای رضای الله و نزدیکی به الله “قربتا الی الله” انجام میشود این عید را عید قربان مینامند.
در ایران مردم گوسفند خریده و به مناسبت این عید مقدس قربانی می کنند و به مردم و نیاز مندان میدهند.
خدایا! غروب این روز را با غروب گناهانمان یکی گردان.
خدایا! غروب این روز را با غروب گناهانمان یکی گردان.
آخرین نظرات